Om oss

Ringerike Liftutleie tilbyr et stort spekter av lifter, trucker og minikraner. Med over 45 års erfaring i bransjen og over 300 maskiner, hjelper vi kundene med det de måtte ønske. Vi har hovedkontor på Hønefoss og en avdeling på Raufoss. Vi leverer til hele Østlandet, men også dit kunden bringer oss.

Historikk

Ringerike Liftutleie AS ble stiftet i 2001 av Arne Bergheim, som fra 1977 har jobbet med lifter og kraner. Det startet med en lift i 1987 og har vokst derfra, som i dag er Ringerike Liftutleie AS. I 2003 fikk bedriften et stort løft da de bygget eget bygg på Kilemoen i Hønefoss med kontorlokaler, verksted og lager. I tillegg til kontoret på Kilemoen har Ringerike Liftutleie gjennom et oppkjøp i 2009, en avdeling på Raufoss. Veksten har vært jevn, og selskapet har investert opptjente penger i nye lifter og har i dag over 400 enheter i porteføljen. Arne Bergheim er eneeier i selskapet.

Kunden skal ha en god opplevelse

Ringerike Liftutleie AS har en betydelig bredde på alle typer lifter og maskiner, og med 40 års erfaring har vi maskintypene som kundene måtte ønske. Maskinparken er markedsstyrt, og selskapet jobber hardt for å utvikle firmaet med nye typer lifter og maskiner som kommer på markedet. Det er syv ansatte i Hønefoss og en på Raufoss. De ansatte har spesialkompetanse i faget og hjelper kundene å oppfylle det stadig økende kravet til sikkerhet. En grundig behovsanalyse med vekt på funksjonalitet og sikkerhet er starten på ethvert utleieoppdrag. Oppfølging, ettersyn og forebyggende vedlikehold som kommer kunden til gode, er en selvfølge, forteller Fagerås. Leveringsdyktighet er også et nøkkelord for selskapet, som tar seg av all transport av lifter selv.

Er brukerne uerfarne, tilbyr også Ringerike Liftutleie liftkurs. Kursene gjennomføres både på Kilemoen og ute hos kundene.

I en del prosjekter er liften kritisk for fremdriften, og hvis et helt arbeidslag blir stående uten å få gjort noe, blir det fort dyrt. De som leier lift av Ringerike Liftutleie, har service 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, en sikkerhet mange av kundene setter pris på. Med beliggenhet i Hønefoss har selskapet et marked som dekker store deler av Østlandet. Kundene er i all hovedsak entreprenører, men det er også et lite marked til privatpersoner. – Privatmarkedet er lite, men viktig allikevel, for det gir oss sjansen til å gi privatpersoner en god opplevelse slik at de kan anbefale oss videre. I tillegg er Ringerike Liftutleie AS sakkyndig virksomhet i alle typer personløftere, trucker alle typer og minikraner. Dette betyr at de kan utføre og godkjenne maskiner etter kravene for årskontroller.

Som et synlig bevis på et selskap i vekst har Ringerike Liftutleie mottatt diplomet som gasellebedrift fra Dagens Næringsliv fire ganger, en bragd de færreste selskaper klarer. Selskapet er drevet etter sunne forretningsmessige prinsipper og har opparbeidet seg et godt renommé. Målet for fremtiden er å utvikle avdelingen på Raufoss videre samt å vektlegge maskinparken som skal være markedsstyrt og gjennomgå en kontinuerlig utskiftning. – Vi ønsker nye og gamle kunder velkommen og gjør vårt hver eneste dag for å gi dem en god opplevelse.

Våre ansatte

Henrik R. Bergheim
Daglig leder
Anne Lene Glæserud
Avd.leder Raufoss
Lene Bråthen
Driftsleder
Espen A. Bjerknes
Verksmester
Tron Lehre
Mekaniker
Marius Røsholt
Transport & logistikk
Jarle Solheim
Transport & logistikk
Marius Bergheim
IT-ansvarlig